Van 3 t/m 26 juni zal in de Herenstraat het kunstproject Galerie Tuinstaal plaatsvinden.

Kunst van beeldende kunstenaars uit de wijk, uit Leiden en mogelijk ook van buiten Leiden is dan te zien in de etalages van de meeste winkels en andere gelegenheden. Het kunnen schilderijen, foto’s, objecten, beelden, video-installaties enz. zijn. Daarnaast worden er lezingen en workshops gegeven.

Galerie Tuinstaal wordt georganiseerd door de cultuurwerkgroep van het Wijklab Tuinstad-Staalwijk, bestaande uit acht wijkbewoners, waaronder ook enkele kunstenaars.

Op dit moment gaat de werkgroep alle winkels langs om te vragen of ze mee willen doen en welk deel van hun etalage of vensterbank beschikbaar is. Hier worden foto’s van gemaakt en deze foto’s en andere informatie zijn half maart op deze website te vinden. Hierop kunnen kunstenaars reageren met een voorstel van een of meer kunstwerken voor een specifieke etalage. Het kan een bestaand kunstwerk zijn maar men kan ook iets nieuws maken. De werkgroep bepaalt vervolgens wat waar komt te hangen. Hou deze website dus in de gaten.

Wil je nu al reageren, heb je een vraag of wil je op de hoogte blijven stuur dan een mailtje naar galerietuinstaal@gmail.com.

De werkgroep bestaat uit: Ferry Rigault, Guido Winkler, Iemke van Dijk, Gerard Bakker, Max van der Wijk, Alicia Fernandez-Solla, Jacqueline Petit en Anouk Hoeksema. Galerie Tuinstaal wordt georganiseerd i.s.m. met de winkeliersvereniging Herenstraat. Het wordt financieel mogelijk gemaakt door het Druckerfonds, WOZ-Fonds en Fonds 1818. (Update 3-2-2016